Dice. Zlín. Svět.

EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA, PORTUGALSKO, 1.2.2017 – 31.1.2018

Představ si, že zažiješ rok, který ti změní život. Představ si, že svůj zájem o společenské problémy a kulturní rozlišnosti uvedeš do praxe a budeš tvořit. Tvořit společenské hodnoty, jako je tolerance, respekt, iniciativní myšlení a nejen to. Představ si, že svoji vášeň do umění, zájem o moderní technologie a touhu mluvit cizím jazykem můžeš spojit v jedno.

A teď si představ, že všechno tohle se může stát realitou…ani ne za měsíc touto dobou…

Kde?

Braga, Portugalsko na projektu v názvem “Using Art and New Technologies as Tools for Social Inclusion”

Na jak dlouho?

Na rok – od 1.2.2017 do 21.1.2018

Kdo to má na svědomí?

portugalská organizace Associação Juvenil SYnergia

Co jako dobrovolník budeš na projektu dělat?

Dobrovolníci budou součástí chodu hostící organizace. Budou pracovat s jejími členy, s pracovníky s mládeží a místními dobrovolníky s cílem podpořit a propagovat sociální začleňování a multikulturalismus skrze umění a nové technologie. Organizace Associação Juvenil SYnergia se intenzivně věnuje práci s menšinovými skupinami a jejich integraci do společnosti pomocí různých aktivit, jejichž tvorba a organizace by byla jednou z hlavních náplní dobrovolníka. O jaké aktivity se konkrétně jedná?

• tvorba originálních společenských a uměleckých akcí s tématikou sociálního začleňování a multikulturalismu
  • vytváření kampaní s obdobnou tématikou
  • organizování workshopů a kurzů pro minoritní skupiny obyvatel
  • zprostředkování platformy pro sdílení různých kultur
  • příprava a organizace místního multikulturního festivalu
  • tvorba obsahu oficiálních webových stránek organizace
  • produkce audiovizuálního obsahu a jiných kreativních forem propagace činnosti organizace

V jakém jazyce?

Komunikace bude probíhat v portugalštině a angličtině. Znalost portugalštiny není ovšem podmínkou. Hostící organizace nabízí bezplatný intenzivní jazykový kurz. Znalosti nabyté na kurzu si pak budeš moct osvojit v praxi při komunikaci s místními obyvateli.

A kolik tě to bude stát?

Ubytování zajišťuje hostící organizace, stejně jako kapesné na jídlo (150 euro) i na tvůj volný čas (100 eur).

A co mi to dá?

• zkušenosti s organizací netradičních kulturních akcí
  • rozvinutí měkkých i digitálních dovedností
  • komunikaci v cizím jazyce
  • hodnotný puntík do životopisu
  • proniknutí do multikulturního prostředí a rozšíření obzorů
  • rok života prožitý naprosto jinak, než je standartní
  • zážitek na celý život

ALE I PŘESTO POŘÁD NEVÍM, JESTLI TO JE PRO MĚ TO PRAVÉ OŘECHOVÉ…..

INFOPACKU se dozvíš další detaily o EDS a na oficiálních stránkách Associação Juvenil SYnergia si můžeš udělat obrázek o organizaci, která by se na rok stala tvým domovem.

My, členi Asociace DICE, máme osobní zkušenosti s EDS například v Itálii a Arménii. Na samotném vzniku naší organizace se tato zkušenost promítla v nemalé míře a EDS vřele doporučujeme kudy chodíme. Neboj se, jako vysílající organizace tě prakticky i mentálně připravíme a budeme ti nápomocní. Pokud máš jakékoliv dotazy, tak nás neváhej kontaktovat na našem emailu info@asociacedice.cz. Pokud máš jasno a Portugalsko je tvá další destinace, tak o svém zájmu napiš na email gap.synergia@gmail.com. Nezapomeň přiložit životopis v angličtině a náš email info@asociacedice.cz dej do kopie.

Hodně štěstí!

Comment(0)